Bodø kommune, med sin innovasjonslab Linken, tester ut nye teknologiske løsninger og vurderer nytteverdi og gevinster basert på kommunens nåværende og fremtidige behov. De har gjennomført demo av CTD Helse for å gi de ansatte på sykehjem og hjemmetjenesten innsikt i hvordan verktøyet kan brukes til mengdetrening på klinisk observasjons- og vurderingskompetanse (ABCDE og NEWS2). Tilbakemeldingene fra de ansatte er at treningen er relevant, spennende og har høy faglig kvalitet. Under er tilbakemeldinger fra de som har trent:
"Vil gjøre det enklere og få kompetanseheving i tjenesten. Opplæring vil være lettere å gjøre jevnlig og oftere uten å påvirke drift. BØR implementeres i tjenesten. Fantastisk at scenarioer kan tilpasses tjenestene."
"Virker som et kjempebra redskap for å heve kompetanse. Mange tør ikke stå fram i store grupper på kurs, dette virker perfekt for at alle kan øve uten å måtte stå fremfor en gruppe for «ris/ros». Har troen på denne teknologien fremover."
"Dette var veldig bra, -og burde alltid vært tilgjengelig hos hjemmetjenesten. Da kan man få mengdetrening, -trene når som helst og man sparer mye ressurser…"
God planlegging og forankring har vært en av suksessfaktorene for VR-trening i Bodø kommune. Superbrukerne med veiledningsansvar for VR-trening har hatt en avgjørende rolle for det gode treningsutbytte. De fikk grundig opplæring av Connect the Dots før de startet veiledningen. I tillegg sendte superbrukerne en e-post til avdelingsledere i kommunen hvor de forklarte hva CTD Helse er med en oppfordring til å melde interesse for utprøving.
Superbrukerne testet ut ulike former for VR-trening:
De rapporterer betydeligere større deltakelse når treningen ble gjennomført ute i avdelingene. De sier videre at den gode informasjonen som ble sendt ut på forhånd om VR-trening, gjorde at de ansatte snakket seg imellom om VR-trening og det ble et stort engasjement for å prøve ut den nye måten å lære på. Avdelingene er enig med superbrukerne at den beste måten å trene på, er trening i egen avdeling.